Suomen seikkailu-urheiluliiton ovat perustaneet lajin tapahtumajärjestäjät ja aktiivit. Liiton tarkoituksena on saada mukaan toimintaan ja lajin kehitykseen laajasti koko seikkailu-urheilutapahtumia järjestävä väki. Lajin kehittäminen lähtee yhteisestä tekemisestä, lajin yhtenäistämisestä ja tapahtumajärjestäjien auttamisesta.

Liity liittoon täyttämällä tämä lomake >>>

Seikkailu-urheiluliitto hallinoi lajin virallista SM-sarjaa. Sen osakilpailut vuodelle 2024 on valittu. Tarkoitus on, että osakilpailut voivat olla vuosittain vaihtuvia.

SM-sarjan lisäksi ja sen ohella lajiliitto tarjoaa apuaan jäsenilleen seuraavin tavoin:

1 Valmiit tapahtumamateriaalit

Lajiliitto tarjoaa valmiit pohjat ja yhteneväiset dokumentit tapahtumajärjestäjien käyttöön. Näitä ovat esimerkiksi:

  • kilpailun säännöt,
  • turvallisuussuunnitelma,
  • kilpailukutsu ja
  • perustasoinen varusteluettelo.

Näitä kaikkia tapahtumajärjestäjä voi itse täydentää oman tapahtumansa vaatimusten ja erityispiirteiden mukaisesti. Mutta yhteisiin dokumentteihin pohjaten jokaisen ei tarvitse aloittaa aina työtä alusta.

Lisäksi lajin harrastajille tuo selvyyttä, kun kansalliset tapahtumat noudattelevat pääosin samoja sääntöjä ja perusvarusteet on määritelty samalla tavoin.

2 Laaja näkvyys tapahtumallesi

Suomen seikkailu-urheiluliiton tavoitteena on lisätä lajin näkyvyyttä ja suosiota harrastajien keskuudessa. Tavoitteena on uusien harrastajien saaminen lajin pariin niin matalan kynnyksen tapatumiin, kuin kilpailullisiin sarjoihin.

Liitolla on omat nettisivut, sosiaalisen median kanavat ja se hallinnoi seikkailukisakalenteria. Liiton jäsenet pääsevät esille näihin kanaviin ja ovat mukana seikkailu-urheiluliiton tiedottamisessa. Lisäksi liitto tekee aktiivisesti yhteistyötä tapahtumajärjestäjien kanssa, laajasti kanavia hyödyntäen saamme lajille parhaan näkyvyyden.

Seikkailu-urheilu.fi Facebookissa

Seikkailu-urheilu.fi Instagramissa

Seikkailu-urheiluliitto hoitaa aktiivisesti lajin mediasuhteita, tiedottaa mediaa ja kutsuu mediaa paikalle tapahtumiin. Seikkailu-urheiluliitto hoitaa myös lajin suhteita muihin lajiliittoihin ja urheilulajeihin Suomessa.

3 Haaveiletteko kansainvälisyydestä?

Suomen seikkailu-urheiluliitto kehittää aktiivisesti myös polkua kansalliselta tasolta kansainvälisiin kisoihin.

Suomen seikkailu-urheiluliitto on mukana kansainvälisessä lajiliitossa ja sillä on hyvät suhteet kansainväliseen lajiväkeen. Liitto auttaa myös yksittäisiä tapahtumia, jotka haluavat kontaktoitua kansainvälisesti, sekä tarjoaa kanavia kansainväliseen näkyvyyteen.

4 Haluatko vaikuttaa?

Suomen seikkailu-urheiluliitto on avoin yhteisö. Liitto haluaa kehittää seikkailu-urheilua ja edistää sen urheilullisuutta ja näkyvyttä. Liiton hallituksen lisäksi toiminnassa on useita eri työryhmiä kehittämässä lajia. Suomen seikkailu-urheiluliiton toiminnassa pääset osallistumaan lajin kehittämiseen niin kansallisesti, kuin kansainvälisestikin.

Lue lisää: Mikä on Suomen seikkailu-urheiluliitto?