Turku City Adventure -kilpailu järjestetään 8. – 9.6.2024 ja se on seikkailu-urheilun SM-sarjan kolmas osakilpailu.

Kilpailussa on neljä sarjaa, joista pisin eli Night Adventure on osa Suomen seikkailu-urheilun SM-sarjaa. Night Adventure -sarja kerää yhteen Suomen kovimmat seikkailu-urheilijat. Tiimit etenevät viime vuoden tapaan kolmen hengen joukkueissa ilta- ja yöaikaan, mikä tuo kisaan oman lisämausteensa. Ratamestarina toimii toistamiseen Bull Adventure Teamin Tommi Putkuri, joka arvioi nopeimpien joukkueiden suorittavan pisimmän radan noin kymmenessä tunnissa. 

”Turku tarjoaa upean kulttuurimaisen kilpailuympäristön, kun esimerkiksi Aurajoen ylityksessä näkee samalla Tuomiokirkon. Kilpailijat eivät siis vain juokse metsässä, vaan liikkuvat myös aivan ydinkeskustassa kisan nimensä mukaisesti”, Putkuri kertoo. 

Lue tarkemmat kisaohjeet tästä >>>

Turku city adventure seikkailu-urheilun SM-sarjan osakilpailu
Yöllä kisataan SM-sarjan lisäksy myös City at Night, mikä on oiva paikka kerryttää kokemusta yösuunnistuksesta ja yöllä liikkumisesta.

SM-sarjan lisäksi seikkaillaan lyhyemmin sekä yöllä että päivällä

Turku City Adventuressa on lisäksi kolme lyhyempää sarjaa, jotka ovat olleet suosittuja ja kerännyt ison osallistujajoukon. Lyhyempi yösarja, City at Night, on ns. kevytversio pitkän yösarjan radasta, jossa voi hakea tuntumaa yöllä kisaamiseen.

Turku City Day -sarja on noin 4 tunnin mittainen koitos tiimeille, jotka haluavat tutustua lajin saloihin ja samalla kokea kilpailun tuntua rennommalla otteella. City Sprint on sarjoista lyhin ja on suunnattu matalan kynnyksen tapahtumaksi niille, jotka eivät ole aikaisemmin kokeilleet multisportia ja jotka haluavat viettää aktiivisen liikunnallisen hetken ilman kilpailupaineita.

”Olemme viime vuoden palautteiden pohjalta pyrkineet hiomaan tiettyjä kohtia ja olemme myös olleet hieman aiemmin liikkeellä erilaisten lupa-asioiden kanssa”, jatkaa Putkuri. 

Päiväsarjat käynnistyvät lauantaina klo 11.00 Kerttulin Lukion alueelta. Yökilpailut sen sijaan käynnistyvät lauantai-iltana kello 20 Kupittaan puistosta.

SM-sarjan osakilpailun reitin pituus on noin sata kilometriä ja lyhyemmällä yökilpailulla on mittaa 45 kilometriä. Lauantaina päiväsaikaan miteltävä kilpailu on nopeampi muutaman tunnin puristus.

Seikkailu-urheilun SM-sarjassa on kisattu kaksi osakilpailua. Spring Adventure oukokuun alussa, sekä Ursak kaksi viikkoa sitten. Turku city Adventure on ensimmäistä kertaa ratkottavan SM-sarjan kolmas osakilpailu, ja ainoa, joka kisataan urbaaneissa olosuhteissa. SM-sarjassa ratkotaan Suomen ensimmäiset Suomen mestaruudet naisten-, miesten- ja sekasarjoissa.

Katso koko tapahtumakalenteri tästä >>>