Suomen seikkailu-urheiluliitto ry on kesällä 2023 perustettu seikkailu-urheilun lajiliitto. Seikkailu-urheiluliiton tehtävänä on kehittää ja yhtenäistää lajia, tukea tapahtumajärjestäjiä ja lisätä lajin tunnettavuutta Suomessa. Suomen seikkailu-urheiluliitto on myös mukana kansainvälisen seikkailu-urheiluliiton perustamisessa.

Suomen seikkailu-urheiluliitto on syntynyt laajasti läpi Suomen toimivien kisajärjestäjien yhteistyöstä ja halusta. Lajin parissa toimivat aktiivit haluavat yhdessä kehittää lajia ja sen tunnettavuutta. Liiton tavoitteena on olla lajin parissa matalan kynnyksen toimija. Sen perustajat ja aktiivit ovat itsekin kisajärjestäjiä ja lajin harrastajia. Yhteinen tahtotila on tukea lajin tapahtumia ja nostaa lajin urheilullista arvoa.

Suomen seikkailu-urheiluliitto ry säännöt >>>

Suomen seikkailu-urheiluliiton tehtävänä on myös viedä seikkailu-urheilua osaksi Suomen urheilun kenttää, nostaa lajin arvostusta urheilun saralla ja herättää kiinnostusta lajia kohtaan.

Suomen seikkailu-urheiluliitto ry järjestää lajin viralliset suomenmestaruuskilpailut.

Lue lisää: SM-sarja >>>

Suomen seikkailu-urheiluliitto on yksi kansainvälisen seikkailu-urheilun lajiliiton perustajista. International Adventure Racing Association (IARA) on perustettu 2023 yhdistämään kansalliset toimijat ja kehittämään lajia kansainvälisesti.

Seikkailu-urheilun kehittämisen tavoitteet

Suomen seikkailu-urheiluliiton tavoitteena on selkeyttää ja yhtenäistää lajia lajin harrastajille ja kisaajille tukemalla erityisesti tapahtuman järjestäjiä. Lisäksi keskeinen tavoite on nostaa lajin tunnettavuutta niin suuren yleisön, kuin urheiluyhteisöjenkin keskuudessa.

Kotimaassa toimimisen lisäksi Suomen seikkailu-urheiluliitto toimii myös kansainvälisesti. Liitto osallistuu aktiivisesti kansainvälisen seikkailu-urheilun kehittämiseen, sekä järjestäytymiseen.

Liiton hallitus ja yhteyshenkilöt

Suomen seikkailu-urheiluliiton hallitus toimii talkoohengessä. Hallituksen tehtävänä on linjata toimintaa, tehdä lajia tunnetuksi ja mahdollistaa lajin kehittyminen sekä kansallisesti, että kansainvälisesti.

Kati Vehmas, puheenjohtaja
Petri Forsman
Tommi Putkuri
Lauri Kontkanen
Harri Hollo
Tatu Pulkkinen

Miksi tapahtumajärjestäjän kannattaa liittyä liittoon?

Liittoon voi liittyä niin yhdistys, yritys, kuin yksityinen henkilökin. Liitto haluaa tukea tapahtumäjärjestäjiä monin tavoin.

Liittoon kuuluvat tapahtumat saavat näkyvyttä liiton nettisivustolla ja sosiaalisessa mediassa, sekä liiton media tiedotuksessa. Suomen seikkailu-urheiluliitto on matalan kynnyksen toimintaa, mihin osallistuvana pääset vaikuttamaan lajin kehitykseen. Seikkailu-urheiluliitto pyrkii hakemaan myös ulkopuolista rahoitusta lajille ja sen kehittämiselle.

Suomen seikkailu-urheiluliitto osallistuu kansainväliseen toimintaa ja pyrkii tulevaisuudessa rakentamaan myös polkua suomalaisille joukkueille kohti kansainvälisiä kisoja.

Lue lisää täältä >>>