SM-sarja jatkui vaativalla Karelian odyssey -seikkailukilpailulla ja 24 tunnin kisalla. Seikkailu-urheilun SM-sarjaan kuuluneen 24 tunnin sarjan voittivat Olli-Pekka-Holttinen ja Timo Pietarinen.  Karelian Seikkailu-urheilijoiden Janne Laukkanen ja Timo Poutiainen olivat ykkösiä 12 tunnin sarjassa. Helsinkiläiset Hilla ja Risto Rudanko veivät nimiinsä kuuden tunnin sarjan. 

Karelian Odyssey -seikkailukilpailun oli määrä jäädä osallistujien mieleen Kolin maisemista ja korkeuseroista. Sää toi keitokseen mukaan vielä helteen ja ajoittain voimakkaan tuulen. Kelista muodostui vaativa erityisesti melontaosuudelle, sillä iltapäivän ukkospuuskat nostivat Pieliselle korkeimmillaan 1,5 metrin aaltoja. Tämän seurauksena 24 tunnin sarjan melontaosuutta lyhennettiin ja 6 tunnin sarjan uimapatjailu peruttiin.

”Kuin pesukoneessa olisi”

Sm-sarjan nimiinsä vieneet Holttinen ja Pietarinen kommentoivat tuoreeltaan kisaa ikimuistoiseksi.”Tosi vaativa ja onnistunut kisa”, tiivisti Pietarinen 23 tuntia ja 28 minuuttia kestäneen suorituksensa. Melontaosuus iskostui mieleen myös voittajilla. ”Vähän kuin olisi pesukoneessa ollut. Meno muistutti enemmän koskimelontaa”, Pietarinen sanoi. 

Liki 20 vuoden ajan seikkailu-urheilutapahtumissa myös maailmalla kiertänyt Holttinen ei ole aiemmin päässyt Suomessa kokemaan vastaavaa melontaa.

”Kisan aikana voi tulla mieleen, kuinka kiva olisikaan meloa tyynessä ja taivaltaa kauniissa kangasmetsässä, mutta hankalat olosuhteet ovat osa tätä lajia”, Holttinen sanoi.

”Oma kokemus melonnasta oli positiivinen. Mutta järjestäjälle krediittiä hereillä olemisesta. Melontaosuuden typistäminen oli oikea päätös.”

Kuumuus vie energiaa 

12 tunnin sarjassa voittoon etenivät Karelian Seikkailu-urheilijoiden Janne Laukkanen ja Timo Poutiainen ajalla 13 tuntia 27 minuuttia. Kuuden tunnin sarjassa Hilla ja Risto Rudangon voittoaika oli 6 tuntia 27 minuuttia.  Pitkissä kestävyyssuorituksissa kuumuus on aina haaste.

”Helteen takia nestettä sekä energiaa kului enemmän ja eteneminen oli mäkisessä maastossa odotettuakin raskaampaa”, olosuhteita summasi tapahtumapäällikkö Mika Okkonen.

Jo ennakkoon vaativaksi mainostettu Karelian Odyssey lunasti lupauksensa.

”Järjestäjän reittisuunnittelussa nousujen määrä arvioitiin 24 tunnin sarjassa noin 3000 metriin. Mutta toteutuma joukkueiden omilla reittivalinnoilla kipusi ainakin yhden joukkueen keräämän tiedon perusteella yli 4000 metriin”, Okkonen sanoi.  

TULOKSET, KARELIAN ODYSSEY 2024

24 tunnin sarja / Seikkailu-urheilun SM-sarjan osakilpailu  

  1. TBD: Olli-Pekka Holttinen, Timo Pietarinen 23:28:41 (koko reitti suoritettu)
  2. Karsu.fi 1: Jaakko Havurinne, Juha Lindeman 25:05:51 (koko reitti suoritettu)
  3. Marjaniemen Multisport: Vesa Laakkonen, Sebastian Knight 24:26:18 (osa reitistä suoritettu)


12 tunnin sarja  

  1. Karsu.fi 6: Janne Laukkanen, Timo Poutiainen 13:27:29 (koko reitti suoritettu)
  2. Muistamattomat: Pekka Kuivalainen, Sampo Tykkyläinen 13:09:07 (osa reitistä suoritettu)
  3. Team Improbatur 2: Petteri Arovainio, Karri Pasanen 14:36:12 (osa reitistä suoritettu)


6 tunnin sarja

  1. Runout: Hilla ja Risto Rudanko 6:27:19 (koko reitti suoritettu)
  2. Mave: Matti Halonen, Vertti Ruotsalainen 8:13:40 (koko reitti suoritettu)
  3. Duo Lion’s: Minna Kaverinen, Heini Mäkelä 8:19:42 (koko reitti suoritettu)
Kategoriat: Suomenmestaruus