Järjestyksessään yhdestoista Marski Challenge käydään heinäkuun lopulla, 20.7.2024 Hämeenlinnassa. Perinteikkäässä tapahtumassa tarjoillaan elämyksellinen 4–7 tunnin seikkailu vaihtelevissa harjumaastoissa. Elämystä löytyy sekä rennommalla asenteella liikkeellä oleville kuntoilijoille, että itseään haastaville kilpailijoille.

marski Challenge on myös osa ensimmäistä kertaa kaudella 2024 järjestettävää seikkailu-urheilun Suomenmestaruussarjaa. Marski Challengessä Suomen mestaruuspisteisiin lasketaan kilpasarjojen (mies-, nais- ja sekaparit) tulokset.

Marski Challenge SM-sarja
Maastopyöräilyä Hämeenlinnan kangaspoluilla. Kuva: Tomi Liljemark.

Marski on vakiinnuttanut paikkansa kalenterissa ja Hämeessä

Marski Challengen juuret ulottuvat 2010-luvun alkupuolelle, kun tapahtuman järjestäjät isä-poika-pari Tatu Pulkkinen ja Arttu Pulkkinen innostuivat multisport- ja seikkailu-urheiluharrastuksesta. Ajatus oman kisan järjestämisestä alkoi kutkuttelemaan, koska kaksikon kotipitäjällä Lopella oli tarjottavana upeita luontokohteita:

”Muistan yhä sen, kuinka Lopen maastot oikein kutsuivat kisan järjestämiseen. Samalla oman kisan järjestäminen mahdollisti syvemmän perehtymisen lajin saloihin”, muistelee Tatu Pulkkinen.

Ensimmäisten vuosien jälkeen Marski Challenge on kotiutunut Hämeenlinnaan.

”Koimme, että maisemavaihdos mahdollisti tapahtuman kasvattamisen nykyisiin mittoihinsa. Hämeenlinnan helppo saavutettavuus yhdistettynä kansallismaisemiin on toiminut järjestelyjen puolesta erinomaisesti”, Tatu kertoo.

”Kisan tekemisessä pyritään siihen, että tapahtuma on sellainen, johon itsekin mielellään osallistuisi”

Arttu Pulkkinen, Marski Challengen toinen järjestäjä.
Marski challenge
Vaikka kilpasarjan reitti koettelee, niin maalissa hymyilyttää! Kuva: Tomi Liljemark.

Katso tästä koko seikkailu-urheilukalenteri >>>

Marski on myös SM-osakilpailu

Tapahtuman järjestelyissä pyritään kiinnittämään huomiota erityisesti kisan sulavaan soljumiseen tapahtumapäivänä sekä sopivan haastetason tarjoamiseen sekä kuntoilijoille että kilpailijoille. ”Kisan tekemisessä pyritään siihen, että tapahtuma on sellainen, johon itsekin mielellään osallistuisi”, toteaa Arttu Pulkkinen.

Vaikka tulevan kesän kisaympäristössä on tuttuja kohteita aikaisemmilta vuosilta, niin jälleen on luvassa uusia alueita ja haasteita. ”Tulemme järjestämään kisan, jossa on riittävästi uutta twistiä ja kilpasarjojen reitti tulee olemaan SM-osakilpailun arvoinen”, tunnelmoi Tatu.

Spring Adventure aloittaa SM-sarjan toukokuussa >>>


INFO

11. Marski Challenge

Aika ja paikka: 20.7.2024, Hämeenlinna

  • 2 hengen joukkueet
  • kunto- ja kilpasarjat (kilpasarja osana SM-sarjaa)
  • kuntosarjan kesto 4–6 h, kilpasarjat 5–7 h
  • seikkailussa edetään juosten, pyöräillen ja meloen

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: www.marskichallenge.fi

Kategoriat: Suomenmestaruus