Neljättä kertaa järjestettävä Saimaa Challenge seikkailukilpailu 2024 kilpaillaan Savitaipaleella, Kuolimo järven upeissa rantamaisemissa. Kisa käydään Savitaipaleen monipuolisten retkeily- ja luontokohteiden ympärillä, jääkauden muovaamissa harjumaisemissa. Pitkä Extreme-sarja on osa SM-sarjaa.

Savitaipaleen ympäristö tarjoaa osallistujille todella upean polkuverkoston, vasta avatun maastopyöräilyreitistön ja jääkauden muovaamat rantaharjut. Aivan kunnan keskustan lähellä on lisäksi kauniit rannat ihailtavaksi kajakista käsin. Alueen huikeisiin luontokohteisiin kannattaa tutustua jo ennakkoon esimerkiksi Saimaa Geoparkin nettisivuilla tai Savitaipaleen kunnan sivuilta.

Kilpailun sarjat

Tänä vuonna uutuutena kilpailussa on SM-sarjaan kuuluva Extreme-sarja (kärjeltä n. 14h / 140 km), joka tarjoaa raakaa tekemistä ja etenemistä Suomen kesäyössä. SM-sarjalaisille tarjotaan kuljetus perjantai iltana lähtöön, minkä jälkeen lajit vaihtelevat mukavasti matkan edetessä.

Mikäli haluat kiertää kilpailualueen hienoimmat paikat, mutta hieman lyhyemmällä reitillä, niin Challenge-sarjan noin 80 km reitti tarjoaa tähän hyvän mahdollisuuden.

Kuntoilijat voivat haastaa itseään Adventure 5 h sarjassa, joka tarjoaa kulku -uriin pohjautuvaa suunnistusta. Kokonaismatkaa Adventuressa kertyy n. 50 km. Ihan aloittelijoille taas on suunnattu Explore 3 h sarja, joka on seikkailua matalalla kynnyksellä ja mahtava tapa päästä tutustumaan seikkailukisojen maailmaan. Exploren n. 30 km reitti ja Adventuren reitti on kuljettavissa ilman maastopyörää, mutta oma pyörä ja ajotaidot kannattaa huomioida reitinvalintoja tehdessä.

Tapahtuman nettisivuilta löydät tarkemman kuvauksen sarjoista ja niihin liittyvistä matkoista lajikohtaisesti. Kaikissa sarjoissa tullaan pyöräilemään, juoksemaan / kävelemään ja melomaan. Melontakalusto kuuluu osallistumismaksuun, kuten ruokailu ja sauna kilpailun jälkeen. Yhteinen palkintojen jako on illalla Olkkolan Hovin pihalla juhlateltassa.

Järjestäjät

Tapahtuman järjestää Lappeen Riennon seikkailu-urheilujaosto, joka koostuu Rajavillien ja Saimaa Challenge joukkueissa kisaavista seikkailu-urheilun harrastajista. Järjestäjäporukan kilpailullinen tausta ulottuu reilun 10 vuoden taakse. Kilpailun Johtajana toimii Markus Siivola.

Saimaa Challenge seikkailukilpailu 2024 Savitaipaleella, tervetuloa mukaan!

SM-sarjan muut osakilpailut

Spring Adventure
Ursak-seikkailu
Turku City Adventure
Karelian Odyssey
Marski Challenge
X-Kaato