Suomalainen seikkailu-urheilu genre tekee tänä vuonna historiaa kun vuonna 2023 perustetun Suomen seikkailu-urheiluliiton ensimmäinen virallinen ja samalla historiallinen 7-osainen SM-sarja polkaistaan toukokuussa käyntiin Spring Adventure -tapahtumasta. 

Vuodesta 2006 asti järjestetty Spring Adventure palaa muutaman vuoden tauon jälkeen avaamaan kotimaisen seikkailu-urheilukauden ja saa kunnian jakaa osallistujille historian ensimmäiset SM-sarjan pisteet. Aikaisemmin Spring Adventure on ollut useaan otteeseen legendaariseen Multisport-Cupin ensimmäinen osakilpailu.  

Spring Adventure on edelleen perinteiseen tapaansa  nopeatempoinen multisport kilpailu toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

”Haluamme kunnioittaa Spring Adventure historiaa ja tarjota sekä nopeakulkuista että helposti suunnistettavaa maastoa”, kiteyttää ratamestari Lauri Hollo kevätavauksen suunnitelmia. 

Nurmijärven nopeakulkuisessa maastossa

Spring Adventure käydään tällä kertaa Nurmijärven upeissa maastoissa ja kilpailussa edetään kahden hengen joukkueilla maastopyöräillen, juosten ja meloen.  

”Lähilandenakin” tunnettu monipuolinen luontoliikunnan matkailukohde Nurmijärvi tarjoaa Spring Adventuren kilpailijoille upeita 7-veljeksen kulttuurimaisemia ja -maastoja. Saattaa kisan aikana vastaan tulla myös kansalliskirjailija Aleksis Kivi. 

Kilpailun erikoisuutena on tällä kertaa asfaltin minimointi ja kisareitti kulkeekin asfaltilla ainoastaan kilpailukeskuksessa. SM-sarjan pyörä- ja juoksuosuudella hyödynnetään Nurmijärven huikeaa kangaspolkujen verkostoa. Melonta tapahtuu perinteiseen tapaan Star Duo kajakkikaksikoilla – kuinkas muutenkaan kun Nurmijärvellä Welhonpesän kotikunnassa ollaan. 

Kilpailussa on tarjolla SM-sarjan ohella matalan kynnyksen kuntosarja. Kuntosarjan reitti kulkee helpoilla poluilla ja latupohjilla ja se sopii loistavasti myös ensikertalaisille. Kuntosarjassa voittajan aika on alle 4 tuntia.

Spring Adventuressa on perinteiseen tapaan tarjolla laadukkaat kartat ja lähes kaikki kisakartat ovatkin suunnistus- ja pyöräsuunnistuskarttoja, joskaan reitit eivät ole suunnistuksen SM-sarjan tasoa.

Ursak on SM-sarjan toinen osakilpailu >>>


Spring Adventuressa on kaksi eri sarjaa

SM-Sarjassa kilpaillaan kahden hengen joukkueilla sekasarjassa sekä miesten että naisten sarjoissa. SM-sarjassa voittoaika on alle 6 tuntia.

Kuntosarjassa kilpaillaan myös kahden hengen joukkueilla. Kokoonpanon saa vapaasti valita. Kuntosarjan voittoaika on alle 4 tuntia.


Spring Adventuren järjestää Northern Adventure Team, joka kilpailee aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla ARWS-sarjan kisoissa.

Northern Adventure Team järjestää kaudella 2024 Spring Adventure ohella kaksi muutakin kilpailua:


LUMONITE YÖ-Rogaining on tarjolla 19.-20.4. pääkaupunkiseudulla sekä juoksusta että pyöräilystä kiinnostuneille.

Seikkailu-urheilun Adventure Race World Series EM-sarjaan kuuluva
Endurance Quest Espoo kilpaillaan 9.-11.8.2024.


Tule matkailemaan ja seikkailemaan Nurmijärvelle https://www.visitnurmijarvi.fi/fi-FI

Kategoriat: Suomenmestaruus