Suomalainen seikkailu-urheilu tekee tänä vuonna historiaa, kun vuonna 2023 perustetun Suomen seikkailu-urheiluliiton historiallinen ja ensimmäinen virallinen SM-sarja melotaan, juostaan ja poljetaan käyntiin Spring Adventuren merkeissä Nurmijärvellä lauantaina 4. toukokuuta.

Spring Adventure palaa klassikoksi – tiedossa kovatasoinen SM-sarjan avaus

Nopeatempoisena kevätklassikkona tunnettu Spring Adventure kilpaillaan tänä vuonna ”lähilandenakin” tunnetun Nurmijärven monipuolisissa maastoissa. Spring Adventuren kilpailukeskuksena toimii kirkaista uimavesistä ja upeasta hiekkarannasta tunnetun Sääksjärven rannalla sijaitseva Kiljava Resort. Luontoliikunnan monipuolinen matkailukohde Nurmijärvi tarjoaakin Spring Adventuren kilpailijoille upeita 7-veljeksen kulttuurimaisemia ja -maastoja ja saattaa kisan aikana vastaan tulla myös kansalliskirjailija Aleksis Kiven innoittamana Hiidenkivi.

Suomen seikkailu-urheiluliitto Spring Adventure SM-sarja
Suomen seikkailu-urheiluliitto ry hallinnoin SM-sarjaa, ja jakaa viralliset seikkailu-urheilun SM-arvot.

”Olemme todella iloisia että Nurmijärven kunta on mukana tukemassa historiallista SM-sarjan avausta”, kertoo kilpailunjohtaja Lauri Hollo ja jatkaa, “päätimme tuoda kilpailun Nurmijärvelle koska kunta on sitoutunut tukemaan ja edistämään aktiivista elämäntapaa sekä seikkailu-urheilua.  Spring Adventuren tukeminen on siitä konkreettinen osoitus. Lisäksi olemme itse liikkuneet ja harjoitelleet täällä paljon ja havainneet että monipuolisista liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista tunnettu Nurmijärven kunta kannustaa paikallisia asukkaita, kesäasukkaita ja muita vierailijoita tutustumaan luonnon kauneuteen ja haastamaan itsensä uusilla tavoilla. “

SM-sarjassa suomenmestaruuksia ratkotaan sekä SEKA-sarjassa että Miesten ja Naisten sarjoissa. Spring Adventuressa SM-sarjan osakilpailun pituus voittajilla on alle 6 tuntia.  SM-sarjan ohella Spring Adventure tarjoaa matalan kynnyksen kuntosarjan, joka on kestoltaan noin 4 tuntia. Kuntosarjan reitti kulkee helpoilla poluilla ja ulkoilureiteillä ja se sopii loistavasti myös ensikertalaisille.


MM-pronssimitalistit Virosta haastavat Suomen kärkijoukkueet

Suomen SM-sarjan avauksessa Nurmijärvellä tullaan näkemään ainutlaatuisen hieno ja jännittävä kauden avaus, kun suomenmestaruustaistoon käyvät Suomen ehdotonta lajin kärkeä edustavia joukkueita. Esimerkiksi Multisport.fi oli voittamassa viime elokuussa Espoossa järjestettyä Endurane Quest, ARWS Euroopan osakilpailua ja lähtee Spring Adventureen kokoonpanolla Jaakko Mäkelä ja Mikko Sakala. Sekasarjassa suomenmestaruudesta kisaa niinikään Euroopan sarjassa menestynyt Bull Adventure. 

Suomalaisia huippujoukkueita saapuu haastamaan myös maailman kärki. Lähtöviivalla nähdään Suomen parhaiden joukkueiden ohella lokakuussa Etelä-Afrikassa MM-pronssia voittanut virolainen Estonia La Sportiva. He osallistuvat kisaan peräti kahdella joukkueella. Tactical Foodpack La Sportiva nimellä kilpailevat Timmo Tammemäe ja Tauno Riibak sekä Expedition Estonia La Sportivan nimellä veljekset Silver ja Rain Eensaar.

Katso koko SM-sarjan kalenteri tästä >>>

Lisätietoja Spring Adventure  tapahtumasta:
www.northernadventure.fi/spring-adventure
Harri Hollo , harri@multisport.fi , 040 7440 900

Kategoriat: Tiedotteet