Seikkailu-urheilun ensimmäinen virallinen suomenmestaruussarja käynnistyi lauantaina Nurmijärvellä erittäin kovatasoisena. Northern Adventure Teamin järjestämään Spring Adventureen osallistui 52 joukkuetta, joista 38 osallistui SM-kilpasarjoihin. Sarjan ensimmäinen osakilpailu järjestettiin lämpimässä säässä ja hyvissä olosuhteissa. Lähes 20 asteen lämpötilasssa kisattiin seikkailu-urheilussa lähes sprinttinä pidettävä matka, lähes 70 kilometriä ja viisi tuntia. 

Miesten sarjassa reitin taivalsi nopeiten virolaisjoukkue Tactical Foodpack / La Sportiva Joukkueeseen kuuluivat MM prossimitalisti Timmo Tammemäe ja Tauno Riibak. Toiseksi seitsemän minuuttia voittajille jääneenä sijoittui suomalainen Team Multisport.fi joukkueella Jaakko Mäkelä ja Mikko Sakala juuri ennen toista virolaisjoukkuetta, MM-mitalisteja Silver ja Rain Eensaarta. 

Spring Adventure järjestettiin lämpimässä keväisessä säässä Nurmijärvellä. Nurmijärven ja Kiljavan polut olivat kuivuneet nopeasti reilun viikon takaisesta yli 30 sentin takatalvea lumesta ja olivat yllättävän nopeita, sillä voittajajoukkue alitti ratamestarin ihanneajan 40 minuutilla. Miesten sarjan voittoaika oli karvan verran alle viisi tuntia.

Sekasarjassa voitto oli kahden kauppa

Tiukin kamppailu käytiin sekajoukkueiden voitosta. Rovaniemiläinen Asuntoauto.eu, Perttu Hietala ja Annu Tyyskänen, jahtasi pitkään kisaa johtanutta Bull Adventure -joukkuetta eli Outi Seppää ja Tommi Putkuria. Viimeiselle melontaosuudelle Sääksjärvelle lähdettiin lähes tasatilanteessa. Kokenut Bull Adventure sai kuitenkin pidettyä tiukasti ensimmäisen sijansa ja vei voiton vain puolentoista minuutin erolla. Kolmanneksi sekasarjassa sijoittui niinikään lappilainen Tehoketju ry. 

Naisten sarjan voitto meni Herkut Matkassa -joukkueelle. Toisena maaliin saapuivat KuusistoBC ja kolmantena 46 minuuttia voitajille jääneinä joukkue Suunta Hukassa.

Suunnistuksen tavoin seikkailu-urheilu on mielenkiintoista seurattavaa myös yleisölle. Maastossa kannustamisen ohella kilpailuja voi seurata GPS-seurannasta. Jokaisella joukkueella on mukanaan GPS ja seuranta-alustalla joukkueiden reitinvalinnat ja keskinäinen kamppailu välittyy myös kotisohville. 

Spring Adventure sm-osakilpailu
Naisten sarjan voittajat Herkut matkassa Kirsi Hedman ja Johanna Riipinen leimaavat kärjessä suunnistusosuuden rastilla.

SM-sarja jatkuu toukokuun lopulla

Seuraava SM-sarjan osakilpailu käydään 24-25.5. Joensuussa. Karelian seikkailu-urheilijoiden järjestämä Ursak haastaa kilpailijoita Kiihtelysvaaran mäkisillä maastoilla ja pituudella. Ursakissa voittoaika tullee olemaan 20 tunnin kieppeillä.

Seikkailu-urheilun SM-sarja on Suomen seikkailu-urheiluliiton koordinoima, ja siihen kuuluu seitsemän osakilpailua eripuolilla Suomea kauden aikana. Sarjan huipentaa  X-Kaato 28.9. pääkaupunkiseudulla. SM-sarjan osakilpailuista neljän parhaan pisteet lasketaan yhteen joukkueen tulokseksi. Eniten pisteitä saaneet joukkueet ovat lajin ensimmäisiä virallisia suomenmestareita miesten, naisten ja sekasarjoissa. 

Seikkailu-urheilun kisakalenteri ja SM-sarjan osakilpailut >>>

Kilpailun tulokset >>>

Spring Adventure

Edit 5.5.2024. Korjattu pisteisiin laskettavien osakilpailujen määrä neljäksi.

Kategoriat: Tiedotteet