Seikkailu-urheilun virallinen Suomen mestaruus ratkotaan kaudella 2024 SM-sarjassa, eli eri osakilpailuista pisteitä keräämällä.

Suomen mestaruus – sarja lyhyesti

SM-sarja sisältää seitsemän osakilpailua eri puolilla Suomea. Osakilpailuista suomenmastaruuspisteisiin lasketaan joukkueen neljä parasta sijoitusta. Eniten pisteita saanut joukkue on sarjansa seikkailu-urheilun Suomen mestari. Suomen mestaruudet jaetaan naisten-, miesten- ja sekasarjoissa.

Kuka voi osallistua?

Suomenmestaruudet ratkotaan joukkueiden kesken. Joukkue on automaattisesti mukana SM-sarjassa osallistuessaan mihin tahansa sarjan osakilpailuun. Erikseen ilmoittautumista suomenmestaruuskoitokseen ei siis tarvita.

Joukkueen jäsenet voivat vaihtua, mutta joukkuen nimi tulee pysyä samana. Nimenvaihdot ovat mahdollisia erikseen sovittaessa (esimerkiksi joukkueen sponsorin vaihtuminen). Saman niminen joukkue voi osallistua vain yhteen suomenmestaruussarjaan.

Joukkue ilmoittautuu itse erikseen jokaiseen osakilpailuun kilpailun järjestäjän ohjeiden mukaisesti.

Lue lisää: SM-sarjan viralliset säännöt >>>

Seikkailu-urheilun suomen mestaruus – osakilpailut kaudella 2024

SM-sarja sisältää osakilpailuja eri puolella Suomea. Tarkoituksena on haastaa joukkueita erityyppisissä maastoissa ja usean mittaisissa kisoissa. Näin selvitetään Suomen paras seikkailu-urheilujoukkue. Joukkue voi itse valita, mihin osakilpailuihin osallistuu, vai kiertääkö kaikki osakilpailut.

Jokaisesta osakilpailusta saa sijoituksen perusteella saman verran pisteitä.

Katso osakilpailut täältä >>>

FAQ

Kuinka erilainen nimi pitää eri sarjoissa olla? Jos esimerkiksi samasta seurasta on useita joukkueita?