Viime vuonna debyyttinsä teki Turku City Adventure päivä- ja yöseikkailun voimin. Hyvän vastaanoton saanut tapahtuma liittyykin kaudelle 2024 Suomen Seikkailu-urheiluliiton SM-sarjaan. Tapahtuman Night Adventure -sarja on Suomenmestaruusmittelön kolmas osakilpailun kesäkuun alussa, 8.-9.6.2024

Lajirajat ylittävää yhteistyötä

Järjestäjistä löytyy samoja henkilöitä, kuin ahkerasti kisaavassa Bull Adventure Team – seikkailujoukkueessa. Bull Adventuren Tommi Putkuri toimii kisan ratamestarina. Tapahtuman johtaja on Petri Paukkunen.

seikkailu-urheilu Turku
Turku City Adventuresta löytyy sopiva seikkailu tosi kisaajien lisäksi myös kokeilijoille ja kuntoilijoille. Kuva: Turku City Adventure

Tommi kertoo, että ajatus järjestää myös Turun alueella seikkailukisa oli muhinut jo pitkään. Tapahtumien syntyminen vaatii aina yhteistyötä ja kimmokkeen. Niin nytkin. Suunnistustapahtumien kokenut järjestäjä Kari Lehto ehdotti tapahtuman järjestämistä Putkurille jo vuosia sitten. Syksy 2022 oli viimein otollinen aika lähteä viemään suunnitelmia eteenpäin. Bull Adventure Team sai tuekseen tapahtumajärjestämisen puolelta muun muassa suunnistus- ja polkujuoksuja järjestäneen Jatkuva Liikkeen. Ajankohdaksi seikkailukalenteriin valikoitui kesäkuun alku tarjoten alkukesän väreissä hekuvan Turun kaupungin ja ympäristön kisan näyttämöksi.

Seikkailu-urheilu ja Turku kuuluvat yhteen, ja lajin pitkä harrastuneisuus pääsee viimein jakaamaan elämyksiä alueella muidenkin harrastajien kanssa. Tapahtuman vastaavana järjestäjänä toimii Turku City Adventure ry yhdessä Kunnon Suunta oy:n kanssa. Tapahtuman vastaanotto Turun alueella oli innostunut. Ensimmäisen tapahtuman järjestäminen on ponnistus, koska monet asiat tehdään ensimmäistä kertaa.

”Kilpailun järjestämisessä pidimme tapahtuman laatua ja elämyksellisyyttä tärkeänä. Tämä teettää luonnollisesti työtä”, kertoo Putkuri.

Tapahtuma panostaa laatuun

Putkurin mukaan Turku City Adventuren pääajatuksena on tarjota laadukas seikkailu kaupunkiympäristössä, jossa pääsarja vie kolmihenkiset joukkueet 10 tuntia yön yli. Kantavina teemoina järjestelyissä on pidetty laadukkaita karttoja, ja lajeista on painotettu Turulle luontaisesti melontaa. Melontaosuudet suoritetaan kaksikoilla (Multisport star Duo). Vaikka tämä on hiukan harvinaisempaa kotimaisissa tapahtumissa, melotaan kansainvälisissä kisoissa useimmiten kaksikoilla.

seikkailu-urheilu Turku City Adventure
Liian usein ei ole tarjolla yöllistä seikkailua. Kuva: Turku City Adventure

Turku City Adventure tarjoaa myös kaikille sopivia lyhyempiä sarjoja. Seikkailu-urheilutapahtumien suosio on kasvussa nimenomaan kuntoilijoiden ja elämätapaliikkujien keskuudessa. Tapahtumassa tarjotaankin kaikille seikkailullinen rata kiipeilyelämyksineen. Reitti hyödyntää vahvasti Turun kaupungin ja lähialueen hienoimpia kohteita, sekä luonnon, että kulttuurin puolelta.

Turku City Adventure ry on mukana aktiivisesti ja vahvasti Suomen seikkailu-urheiluliiton toiminnassa.

”Odotamme innolla uutta SM sarjaa!”, toteaa ratamestari Putkuri lopuksi.

Urbaani kaupunki ja luonto tarjoavat loistavan seikkailukisaympäristön. Kuva: Turku City Adventure

Turku City Adventure

  • Turku City Adventure järjestetään 8.-8.6.2024 Turun keskustan liepeillä.
  • Tarjolla neljä erilaista seikkailua, eli sarjaa.
  • Pääsarja, SM-sarjan osakilpailu on Night Adventure, 10h yön yli, joukkue 3 henkilöä,
  • City at Night, 4-5h yöllä, joukkue 2 henkilöä
  • Turku City Day ja City Sprint rennot päiväkilpailut vapaamuotoisille joukkeille.

Ilmooittautuminen on avoinna! Tapahtuman ilmoittautumiseen pääset tästä >>>

Kauden 2024 seikkailukisakalenteri löytyy täältä >>>

Kategoriat: Suomenmestaruus