Nyt halukkaille vakuutusturva seikkailu-urheiluliiton alaisiin kilpailuihin

Suomen seikkailu-urheiluliitto ry ja Pohjola Vakuutus ovat neuvotelleet historiallisen vakuutussopimuksen. Näin 1.5.2024 alkaen lajiliiton jäsenseurojen tai -yritysten tapahtumiin osallistuvilla urheilijoilla ON HALUTESSAAN MAHDOLLISUUS ostaa tapahtumakohtainen tai loppuvuoden kilpailut kattava tapaturmavakuutus.

Vakuutuksella pyritään helpottamaan tapahtumaan osallistuvien selvitystyötä. Suomen seikkailu-urheiluliiton kautta hankittu vakuutus kattaa liiton alaisissa tahtumissa sattuneet tapaturmat. Tämä koskee kaikkia niitä tapahtumia, joiden järjestäjä on Suomen seikkailu-urheiluliiton jäsen.

Jatkossa seikkailu-urheilu vakuutuksen hankkineen urheilijan äkillisen tapaturman korvaa Pohjola vakuutuksen Pohjola -sporttiturva. Vakuutus on ostettavissa joko yhteen kilpailuun, jolloin vakuutus on voimassa ostopäivästä 7 päivää tai vakuutuksen voi ostaa loppuvuodeksi. Silloin vakuutus kattaa kaikki Suomen seikkailu-urheiluliiton jäsenyhdistysten ja -yritysten järjestämät tapahtumat sekä harjoittelun. Vakuutusturva kattaa urheilijalle myös ulkomaiset kilpailut Sporttiturvan vakuutusehtojen mukaisesti. 

Seikkailu-urheilu vakuutus hankitaan urheiluyhteisön yhteisestä Suomisport palvelusta

Suomen seikkailu-urheiluliiton vakuutuksen hankkiminen tapahtuu Suomisport palvelusta.

Suomisport on koko urheiluyhteisön yhteinen palvelu, jota ylläpitää Suomen Olympiakomitea ry. Palvelua käyttää tällä hetkellä jo yli 800 000 suomalaista urheilun harrastajaa.

Seikkailu-urheiluun räätälöidyn vakuutuksen ostamisen edellytyksenä on lajiliiton jäsenlisenssi. 10 euron hintaisen jäsenlisenssin ja itselle sopivan vakuutuksen ostaminen alkaa kirjautumalla Suomisport palveluun. Kirjautumisen jälkeen lajiksi valitaan seikkailu-urheilu ja edelleen tapahtuma / tapahtuman järjestäjä, johon urheilija haluaa itselleen vakuutusturvan. Tämän jälkeen vakuutuksen ostaja lunastaa jäsenlisenssin ja valitsee itselleen vakuutusturvan joko yhteen liiton alaiseen kilpailuun tai koko loppuvuodeksi. Lunastamalla vakuutuksen, urheilija EI sitoudu järjestävän seuran toimintaan vaan lunastaa vain vakuutuksen lajiliiton jäsenyhteisön tapahtuman kautta.

seikkailu-urheilu vakuutus

Vakuutus on saatavilla yhtä kisaa varten tai koko kaudeksi.

Koko kauden vakuutuksen hinta on 110 €. Tarkemmat vakuutusehdot löytyvät tästä (PDF).

Yhtä kilpailua varten tarjolla oleva vakuutus maksaa 40 €, lisätiedot tästä (PDF).

Pohjolan tuplaturva järjestäjien tukena

Osana Pohjola -vakuutuksen yhteistyötä Suomen seikkailu-urheiluliitto on hankkinut liitolle Pohjolan Tuplaturvan. Vakuutus luo tärkeän turvan seurojen tapahtumiin osallistuville vapaaehtoisille yhdessä järjestäjän vastuuvakuutuksen kanssa.

Yksityiskohtaiset tiedot vakuutuksista löytyvät oheisista liitteistä.

Tapahtumäjärjestäjän Tuplaturvan tarkemmat tiedot tämän linkin kautta (PDF).

Suomen seikkailu-urheilu liiton rekisteriseloste